vrijdag 20 november 2009

Justitie onderzoekt export illegaal afval Essent naar Polen

Justitie is een strafrechterlijk onderzoek gestart naar illegaal afvaltransport door Essent Milieu naar Polen. Het betreft een partij afval van bijna 4.000 ton (ongeveer 273 kiepwagens vol) die tussen december 2007 en december 2008 over de Poolse grens werd gebracht. Hoewel er in eerste instantie niets mis leek met de partij afval, constateerden de Poolse autoriteiten in november dat er wel iets mis was.

Zo blijkt de enorme hoeveelheid afval een andere samenstelling te hebben dan de invoerdocumenten en vrachtbrieven aangeven. Daarmee kwalificeren de Poolse autoriteiten het afvaltransport als illegaal. De autoriteiten hebben het vervoersbedrijf N/D Recycling gesommeerd de partij afval weer op te halen. N/D Recycling heeft daar niet op gereageerd, waarna de Poolse autoriteiten het ministerie van VROM hebben aangeschreven. VROM gaf toestemming voor het transport.

Volgens een woordvoerder van Poolse ambassade in Den Haag is het niet de eerste keer dat dergelijke onvolkomenheden optreden in Nederlandse afvaltransporten. Om het probleem op te lossen probeert VROM de betrokken partijen N/D Recycling en Essent Milieu voor het afvaltransport op te laten draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten