vrijdag 20 november 2009

Tukkers planten hun vlag in de hoofdstad

Het Twentse land ligt weliswaar ver van `s lands hoofdstad, maar dat maakt het voor Twentse ondernemers niet minder interessant om zaken te doen in Amsterdam. Een aantal initiatiefnemers verenigd in de Stichting Twentsche Ambassade is daarom in Amsterdam op zoek naar een gebouw waar een ontmoetingsplek voor Twentse ondernemers en instellingen ingericht kan worden. Daarnaast komt er een ruimte voor exposities.

Het initiatief komt onder meer van Rob Dieleman en Danny de Vries, concullega`s in de reclamebranche. `In het westen weten ze vaak niet waar Twente ligt, of ze verwarren het met de Achterhoek. Andersom hebben Tukkers ook wel last van valse bescheidenheid. Soms kan Twente wat meer Amsterdamse bravoure gebruiken. Zo willen we de ambassade ook neerzetten: Twentse nuchterheid met een Amsterdamse mentaliteit`, aldus De Vries. Stichting Twentsche Ambassade staat flink in de belangstelling van bedrijven. Veel kleine en middelgrote bedrijven tonen interesse, maar ook grote spelers als Grolsch.

Ook de Universiteit Twente en het museum Twentsche Welle hebben zich aangemeld, maar De Vries benadrukt dat het op de eerste plaats een ondernemersinitiatief is. `Je kunt straks in de Twentsche ambassade prettig je klanten ontvangen of daar een paar dagen per maand je werkplek vestigen.` Voor het eind van het jaar moet duidelijk zijn waar de Twentsche ambassade zich gaat vestigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten